Grillet biff med bulgursalat

Grillet biff med bulgursalat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En frisk, spennende og sunn middag.

Ingredienser

  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1,5 dl bulgur
  • 2 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 stk slangeagurk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk tomat
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk rød chili
  • 6 stk tørket aprikos
  • 1 ts sitronpepper

Slik gjør du

  1. Saus: Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene. Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.
  2. Bulgursalat: Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter. Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
  3. Biffene: Strø salt og pepper på biffene.Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.