Goro (Gode raad)

Goro (Gode raad)
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Gode raad, eller Goro som den som oftest blir kalt, er populære småkaker å bake til jul. Kanskje fordi de ser så tradisjonelle og flotte ut?

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 180 gr sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 dl konjakk
  • 1 ts revet sitronskall
  • 500 gr romtemperert smør
  • 750 gr hvetemel

Slik gjør du

  1. Egg og sukker vispes til luftig eggedosis. Visp kremfløte til luftig krem. Rør forsiktig krem, konjakk og sitronskall inn i eggedosisen. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselvis i eggedosisen. Hold av litt mel til utbakingen. La deigen stå kaldt natten over.
  2. Kjevle ut så tynt som mulig. Klipp et mønster etter jernet, slik at du enkelt kan skjære ut riktig størrelse på leiven.
  3. Kakene stekes pent gulbrune, og klippes eller skjæres straks til jevne kanter.
  4. (1 porsjon gir ca. 30 Goro)