Glaserte epler

Glaserte epler
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Like gode som de ser ut!

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 500 gr sukker
  • 50 ml vann
  • 1,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Vask og tørk eplene.
  2. Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele. Ha en pensel i en liten bolle med varmt vann ved siden av. Varm sukkeret og rør med en visp, til sukkeret er oppløst.
  3. Skru opp varmen. (For å forhindre at sukkeret krystalliseres, kan du fjerne sukkeret langs sidene av kjelen med penselen. Skyll penselen i det varme vannet innimellom). Varm sukkeret til jevnt til det er gyllenbrunt.
  4. Ta kjelen av varmen og pisk forsiktig inn kremfløten, litt av gangen, til karamellen er kremaktig i konsistensen.
  5. Sett kjelen på et gryteunderlag. Stikk en ispinne i hvert eple og dypp dem i karamellen. Plasser eplene på en lett smurt stekeplate eller tallerken og server.