Gladlaks!

Gladlaks!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Selv med grillet sitron til blir det ingen sure miner av denne retten! Enkelt og veldig, veldig godt.

Ingredienser

  • 4 biter laksefilet
  • Litt olje til steking eller grilling
  • 20 g smør
  • 2 sitroner
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g finraspet parmesan
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 bunt persille
  • Salt
  • Pepper
  • Spaghetti eller pasta

Slik gjør du

  1. Hvis du skal grille fisken er det lurt å tenne grillen god tid i forveien. Smelt smøret i en kasserolle. Riv skall av to sitroner og la det surre i smøret i ca. 2 minutter. Bland saften fra en sitron med kremfløte og finraspet parmesan. La det koke opp og smak til med salt og pepper. Kok så opp vann til pastaen. Her må du passe på så fisk og pasta er ferdig samtidig.
  2. Laksen skal grilles i ca. 4 minutter på hver side så tilberedningstiden blir nesten den samme som pastaens koketid. Del en av sitronene på midten og grill den med fruktsiden ned. Når pastaen er ferdig blander du den raskt ned i sitronsausen. Tilsett 3 ss av pastavannet på slutten. Det skal ikke være mye saus, kun et tynt lag på pastaen som gir en frisk, kremete smak. Server med nygrillet laks, grillet sitron, sukkererter og frisk persille på toppen.