Gazpacho

Gazpacho
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Gazpacho er en kald suppe og en spansk nasjonalrett med opphav i Andalucia. Den kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig del av suppen.

Ingredienser

  • 1 stk slangeagurk
  • 1 stk rød paprika
  • 0,5 stk rød chili
  • 4 båt hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk gul paprika
  • 0,5 potte frisk basilikum
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Del opp alle grønnsaker i biter og bland inn finhakket chili.
  2. Fres hvitløken i olje, pass på at den ikke får farge.
  3. Ha alle grønnsaker, tomater og tomatpuré i pannen med hvitløken og stek til grønnsakene blir blanke.
  4. Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
  5. Smak til med salt, pepper og eddik.
  6. Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med finhakket gul paprika, basilikum og litt olivenolje.