Fudge

Fudge
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Godterier må man ha i julen, og disse er også fine å gi bort som små julegaver!

Ingredienser

  • 450 g sukker
  • 1 dl fløte
  • 50 g usaltet smør
  • 1,5 dl helmelk
  • 3 ss vann
  • om ønskelig: nøtter eller kakao

Slik gjør du

  1. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (evt smakstilsetning) i en tykkbunnet kjele. Varm opp under svak varme. Rør av og til
  2. Kok opp til kokepunktet og kok videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Husk å røre av og til under koking slik at massen ikke svir seg.
  3. Dersom nøtter skal tilsettes: Trekk kjelen av platen og tilsett nøttene. Rør kraftig til massen tykner litt. Til slutt helles massen i en smurt form. Formen settes kjølig til massen har stivnet. Når fudgemassen er helt stivnet tas den ut av formen og skjæres i firkanter med en skarp kniv.
  4. Gir ca. 25 stk.