Fromagekake med jordbær

Fromagekake med jordbær
8 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

avansert

Tidsforbruk

> 60 min
Denne kaken er lekker og smakfull!

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 5 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 dl kaldt vann

Jordbærfromage:

  • 6 plater gelatin
  • 1 vaniljestang
  • 300 gr jordbær, tinte frosne eller friske
  • 0,5 saften av sitron
  • 50 gr melis
  • 5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Start med sukkerbrødet: Visp en tykk og luftig eggedosis av egg og sukker. Rør det tørre sammen i en egen bolle, og sikt det i eggedosisen.
  2. Hell i vannet og vend forsiktig, men godt sammen. Pass på at det ikke er noen melklumper igjen i røra.
  3. Hell røren i en smurt springform og sett på en rist i en kald ovn. Sett ovnen på 170°C og stek i cirka 40 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så sjekk med en trepinne i slutten av steketiden. Avkjøl på rist.
  4. Lag jordbærfromagen: Legg gelatinen i rikelig med vann i en halv time. Splitt vaniljestangen på langs og ha frøene og stangen i en gryte sammen med jordbær, sitronsaft og melis. Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen.
  5. Kjør jordbærene til en glatt masse med en stavmikser eller blender. Ta gelatinen opp fra vannet og ha det i de varme jordbærene. Rør godt og hell det i en skål.
  6. Pisk kremfløten til en myk krem og ha ¿ sammen med jordbærene mens du pisker raskt. Vend inn resten av kremen.
  7. Sett sammen kaken straks: Smør springformen med litt smør og kle kanten av formen med bakepapir som er cirka 5 centimeter høyere enn formen (for å støtte kaken hvis den blir høyere enn springformen). Hold den øverste kanten av papiret sammen med en binders eller stift.
  8. Skjær sukkerbrødet i tre lag. Legg bunnen av sukkerbrødet i formen. Ha i 1/3 av fromagen. Legg på den midterste bunnen og 1/3 av fromagen. Avslutt med toppen og resten av fromagen. Sett kaldt til neste dag eller i minst 3 timer.
  9. Pynt kaken med friske bær og mynte.