Frisk fruktsalat med appelsin- og ølmarinade

Frisk fruktsalat med appelsin- og ølmarinade
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En lett og frisk dessert er et godt alternativ til all den mektige maten vi ofte spiser i julen.

Ingredienser

Frisk fruktsalat med appelsin- og ølmarinade

  • 1 kurv jordbær
  • 2 appelsiner
  • 400 g melon

Marinade

  • 2 plater gelatin
  • 1 appelsin, skallet
  • 3 appelsin, saften
  • 1,5 sitron, saften
  • 0,5 vaniljestang
  • 4 cm kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hveteøl
  • vaniljekesam eller pisket krem

Slik gjør du

  1. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Skjær tynne strimler av skallet fra 1 appelsin. Press saften av 3 appelsiner og 1 ½ sitron i en kjele.
  3. Del vaniljestangen på langs. Skrap frøene ut og ha dem i saften. Legg oppi resten av vaniljestangen, resten av krydderet og sukkeret, og hell i hveteølet. La blandingen koke opp, og skum den av.
  4. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett den myke gelatinen.
  5. La marinaden stå kaldt over natten. Sil deretter av krydderet (spar det til pynt).
  6. Forvell strimlet appelsinskall i varmt vann i 30 sekunder og legg det i marinaden.
  7. Skjær frukten i terninger og legg den i serveringsskåler, hell over den kalde marinaden. La det stå og trekke en halv time. Pynt med det frasilede krydderet. Serveres med vaniljekesam eller pisket krem.