Formfint!

Formfint!
10 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min
Formkake med hvit sjokolade, valmuefrø og bær. Mums!

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 1 sitron, bruk skallet og saften
  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 2 dl mel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hvit sjokolade
  • 2 ss valmuefrø til form og kake

Topping

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • Friske bær etter eget ønske til pynt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180° C. Smelt smøret og la det svalne. Riv sitronskall og press saft fra en sitron i smøret. Ha i egg og sukker, rør godt sammen. Tilsett mel og bakepulver under omrøring. Smelt hvit sjokolade i vannbad og ha det i røren. Smør formen (helst springform, slik at bunnen er lett å få ut). Dryss litt av valmuefrøene rundt kantene og ha resten i røren. Bland sammen og hell i formen. Kaken stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter.
  2. Pynt kaken med krem og friske bær.