Focaccia med oliven og sitrusskall

Focaccia med oliven og sitrusskall
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Smakfullt tilbehør til maten er viktig, og denne focacciaen smaker ypperlig.

Ingredienser

  • 1 pk tørrgjær
  • 250 g hvetemel pluss litt ekstra til elting
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 skall av appelsin
  • 1 skall av sitron
  • 1 saft av appelsin
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • bladene fra 2 stilker rosmarin
  • pepper
  • salt
  • 150 g oliven

Slik gjør du

  1. Ha gjær, mel og havsalt i en foodprocessor. Kjør sakte til alt er godt blandet. Rør sammen olje og vann. Tilsett blandingen til deigen. Kjør i korte intervaller til det har blitt en løs deig. Den skal være litt klissete! Elt deigen med litt ekstra mel et par minutter på benken og legg den i en oljet bolle. Legg over plast og la den heve i ca 50 min.
  2. Form deigen oppi en ildfast form eller på en bakeplate og lag små dumper i den med fingertuppene.
  3. Rør sammen appelsinsaft og sitrusskall, olje, hvitløk, rosmarin og pepper og fordel over deigen. Legg oliven i dumpene og la den hvile i 30 min. Stek focacciaen ved 200 grader i 30 min og dryss over salt før du serverer.