Flettebrød

Flettebrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min

Ingredienser

Flettebrød

  • 75 g smør
  • 3 dl melk
  • 4 dl varmt vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1,2 kg hvetemel
  • 1 neve oregano
  • 1 neve timian
  • 1 kvist rosmarin
  • Egg til pensling

Aioli

  • 3 ss sitronsaft
  • 3 eggeplommer
  • 2 dl god olje
  • 2 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og varm opp melk og vann til ca. 37° C, eller fingervarmt. Tilsett gjær og rør til det løses opp. Ha i salt. Rør inn hvetemelet og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
  2. Del den deretter opp i 3 biter. Rull hver bit ut til en lang pølse. Flett deigen med urtene innimellom. Pensle med litt pisket egg og vann.
  3. Etterhev brødet i ca. 30 minutter med et håndkle over. Stekes nederst i ovnen på 200° C i ca. 35 minutter.
  4. Bland sitronsaft og eggeplommer godt, bruk stavmikser på lav hastighet. Tilsett olje i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Når det tykner tilsetter du presset hvitløk. Smaksett med salt og pepper. Sett kjølig.