Fiskegrateng

Fiskegrateng
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget fiskegrateng er både smakfullt og mettende for hele familien.

Ingredienser

  • 100 g makaroni
  • 4 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • salt og pepper
  • Malt muskat
  • 3 egg
  • 350 g renset fisk
  • 2 ss strøkavring

Slik gjør du

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
  2. Lag jevning av hvetemelet og melken i en kjele. Rør til det koker opp. La sausen småkoke i 3-4 minutter. Smak til med med salt, pepper og muskat.
  3. Skill eggeplomme og -hvite. Rør eggeplommene inn i sausen.
  4. Kok fisken, plukk den i småbiter og ha den i sausen sammen med den ferdig kokte makaronien.
  5. Stivpisk eggehvitene, og bland disse forsiktig i. Ha hele røren i en smurt ildfast form. Dryss strøkavring på toppen. Stek gratengen i 45-60 minutter ved 200°C.
  6. Server med råkostsalat og poteter.