Fiskeburger

Fiskeburger
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

Fiskeburger

  • 4 fiskeburgere
  • 4 hamburgerbrød
  • 1 agurk
  • 2 ss sukker
  • 4 ss eddik
  • 4 dl vann
  • 1 neve persille
  • ca. 500g poteter
  • 3 ss rapsolje

Limekrem

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 boks snøfrisk
  • Skall og saft fra 1 lime
  • 1 neve frisk basilikum, gressløk eller dill
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220° C. Skjær agurk i tynne skiver, bruk mandolin eller ostehøvel. Kok opp vann og tilsett sukker og eddik. La det koke til sukkeret løser seg opp i vannet. La det kjølne og hell væsken over agurken. Sett kjølig. Skjær poteter i grove staver og legg dem i en ildfast form, eller på en stekeplate med bakepapir. Ha på olje. Stek i ovn i ca. 25 min.
  2. Lag limecreme; bland crème fraîche, Snøfrisk, skall og limesaft. Tilsett finhakkede urter, salt og pepper. Stek så fiskeburgerne i litt olje eller smør til de får farge og blir varme. Sil så agurken og press ut vannet med en skje. Fordel limekrem på brødet, legg fiskeburger oppå og topp med agurksalat. Server med varme pommes frites og litt ekstra krem til å dyppe potetene i.