Finnbiffgryte

Finnbiffgryte
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Med ferske solbær, bacon og urter

Ingredienser

  • 500 gr reinsdyrskav
  • 3 ss smør til lsteking
  • 150 g bacon i terninger
  • 1 løk i båter
  • 2 dl vann
  • noen skiver geitost
  • 4 knuste einebær
  • fersk timian eller rosmarin
  • salt
  • pepper
  • 4 ss solbærsyltetøy røres inn
  • ferske solbær til pynt
  • 2,5 dl matfløte

Slik gjør du

  1. Brun finnbiff, bacon og løk raskt på sterk varme. Legg det over i en gryte. Ha i vann og la det koke opp, deretter skal det hele trekke i 10 minutter.
  2. Tilsett fløte, geitost, knuste einebær og timian og la det trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør inn solbærsyltetøy og servér med ferske solbær og friske urter.
  3. Tips! Potetmos, ris eller kokte poteter er nydelig sammen med finnbiff!