Finnbiff med solbærsaft og einebær

Finnbiff med solbærsaft og einebær
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Finnbiff eller reinsdyrskav er et storartet produkt som du kan bruke til å trylle frem en rekke herlige middagsretter. Dette er en klassiker - enkel å lage, full av smak og elsket av små og store.

Ingredienser

  • 750 g reinsdyrskav
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 stk purre
  • 3 dl vann
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 5 ss lettrømme
  • 1 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 6 stk einebær
  • 2 ss solbærsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Halvtin reinsdyrskav og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
  2. Stek sjampinjong i litt smør til den er gylden. Ha kjøttet tilbake i gryten og bland det med sjampinjongen.
  3. Rens og del purren i biter. Ha purre i gryta, og hell i vann. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter
  4. Rør sammen rømme, melk og hvetemel og ha det over i gryta sammen med einebær, solbærsaft og pepper.
  5. Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter. Smak til med salt. Server med kokte poteter.