Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dette er en god gammel tradisjonsrett som kanskje ikke blir laget så ofte. Ferskt kjøtt og suppe er en smakfull rett som kan serveres i flere anledninger.

Ingredienser

  • 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • 150 g hodekål
  • 3 stk gulrot
  • 100 g knollselleri (sellerirot) eller persillerot
  • 1 stk purre
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og legg kjøttstykkene i så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.
  2. Dryss over salt og legg i det grønne av purren. La det trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1.5 time. Skum godt av fettet med en øse.
  3. Grønnsakene vaskes, renses og deles i terninger. Kålen strimles fin opp. Ha grønnskaene i gryten. La alt trekke til grønnsakene er møre – ca 10 minutter
  4. Mens grønnsakene trekker, sil opp ca 5 dl kraft fra suppen og lag løksausen.
  5. Når grønnsakene er ferdige, smaker du til suppen med salt og pepper. Ta opp kjøttet og skjær det i skiver før servering. Server med løksaus eller sursøt saus uten løk.
  6. Oppskrift fra matprat.no