Estofado de carne - spansk lapskaus

Estofado de carne - spansk lapskaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Mange av Spanias mest populære retter er tradisjonell husmannskost. Dette kan være restemat som over tid har blitt til gastronomiske perler med mye sjel og enda mer smak i.

Ingredienser

  • 1 bog av storfe uten ben
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk tomat
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss bladpersille
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk laurbærblad
  • 0,3 ts malt kanel
  • 0,3 ts malt nellik
  • 2 ts salt
  • 3 ss olivenolje
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl tørr hvitvin

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ca. 3 x 3 cm store terninger. Rens grønnsakene og skjær de opp i store biter. Bland kjøtt og grønnsaker i en gryte.
  2. Hakk hvitløk og persille og bland det sammen med alt krydderet, olivenoljen, vannet og vinen. Hell krydderblandingen i gryta.
  3. Legg på lokk og la det koke forsiktig opp. Senk varmen og la det trekke på svak varme i ca. 1 time til kjøttet er mørt. Pass på at det ikke koker tørt.
  4. Serveres med stekte poteter Oppskriften er hentet fra matprat.no