Dynegrøt

Dynegrøt
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Dynegrøt, risgrøt, risengrynsgrøt og julegrøt kjært barn har mange navn. Dette er den ultimate fremgangsmåten for deg som har masse å gjøre og for deg som alltid brenner grøten!!

Ingredienser

  • 4 dl vann
  • 2 dl grøtris
  • 1 ts salt
  • 1 l helmelk

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og tilsett grøtris og salt. La det koke på svak varme under omrøring til vannet har kokt nesten helt inn (ca 10 min). Spe så med helmelk, lettmelk eller en blanding av disse og kok opp under omrøring. Ta gryten bort fra komfyren og sett på lokk.
  2. Deretter finnes det ulike måter du kan velge for å koke ferdig grøten:
  3. Alternativ 1: Pakk aviser rundt kjelen. Sett så kjelen i stekeovnene på 30 grader i 2-3 timer.
  4. Alternativ 2: Pakk et ullpledd rundt kjelen. Sett kjelen i kald stekeovnen i ca 3 timer. Du kan også gi ovnen en liten lunk før du sette inn kjelen.
  5. Alternativ 3: Pakk kasserollen inn i en dyne og sett den på et lunt sted i 3-4 timer. Spe med litt varm melk før servering, hvis grøten er blitt for tykk
  6. Denne grøten bil garantert ikke svidd og den koker heller ikke over. Samtidig er gryte enkel å rengjøre etter at grøten er spist og du har i tillegg masse tid til å gjøre andre ting mens grøten godgjør seg selv!
  7. Oppskrift fra melk.no