Deilig fiskegryte!

Deilig fiskegryte!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Ørret, torsk og skalldyr i smakfullt selskap med safran og timian.

Ingredienser

  • 250 gr ørret
  • 250 gr torsk
  • 300 gr blåskjell
  • 2 dl reker
  • 20 gr smør
  • 1 ss olje
  • 1 dl hvitvin (alkoholfritt går fint)
  • 4 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 dl fløte
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • 20 gr safran
  • 2 terninger fiskebuljong
  • 1 sitron
  • 1 fennikel
  • 0,5 stk squash
  • 1 boks cherrytomater
  • purre eller vårløk
  • timian

Slik gjør du

  1. Del fisken i terninger. Vask og rens blåskjellene. Del sjalottløk båter og hvitløk i tynne skiver. Varm opp smør og olje – surr løk og hvitløk mykt. Hell i hvitvin og redusér til halvparten. Tilsett vann, melk og fløte. Kok opp og ha i buljong og safran. La småkoke 10 min. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  2. Del squashen på langs, deretter på skrått i lange halvmåner. Tilsett cherrytomater, squash, grovhakket fennikel og blåskjell. Ha på lokk og la det småkoke i ca. 5-7 min, eller til blåskjellene åpner seg. Ta kjelen av varmen og tilsett fisk, reker og timian. La det trekke ca. 5 min. Servér med purre eller vårløk og brød.