Currypaste

Currypaste
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Å lage sin egen currypaste er ikke vanskelig!

Ingredienser

  • 3 røde paprika
  • 0,8 stk rød chili
  • 1 rød løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stilker timian
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl hermetiske tomater, hakkede
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Del paprikaene og chilien i to og legg dem på et stekebrett med skinnsiden opp, sammen med løk, hvitløk, timian og olivenolje, og stek til skinnet på paprikaene og chilien lar seg rive av, ca 10-12 minutter. Snu de andre grønnsakene underveis.
  3. Riv av skinnet på paprikaene og chilien. Ha alle grønnsakene (+ væsken) i en gryte og hell i tomater og varm buljong. Kok i 10 minutter.
  4. Kjør alt til en glatt masse i en kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.