Carnitas med krydret ris og avocado

Carnitas med krydret ris og avocado
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
En rett som tar litt tid å lage, men med et resultat som er vel verdt innsatsen. Server carnitas og den krydrede risen som hovedrett sammen med Tomatillos & Green Chili Salsa (alt. Chunky Salsa Medium) med avokado.

Ingredienser

Carnitas:

  • 500 g svinefilet
  • 5 stk laurbærblad
  • 5 stk hvitløkfedd
  • 1 stl gul løk i båter
  • 2 ts salt
  • 3 ss chipotle paste
  • 1 l vann
  • 1 pakke mini tubs (taco tubs)

Yellow rice:

  • 2,5 dl langkornet ris
  • 2 krm gurkemeie
  • 5 dl buljong fra karreen
  • 2 dl sorte bønner
  • 3 stk vårløk i strimler

Topping:

  • 1 glass tomatillo & green chili sauce
  • 1 pakke guacamole mix
  • 2 stk avocado

Slik gjør du

  1. Legg karréen i en kasserolle med laurbærblad, hvitløk, løk, salt, chipotle paste og vann. Vannet skal dekke kjøttet.
  2. La kjøttet småkoke under lokk i ca 2,5-3 timer, til kjøttet får en løs konsistens.
  3. Ta opp kjøttet, sil av og spar buljongen til risen. Del kjøttet i biter og legg på en smurt stekeplate.
  4. Stek i ovn på 225 °C i ca. 5-8 min til det har fått farge og er litt sprøtt i kantene. Hakk kjøttet i mindre biter.
  5. Risen kokes etter anvisning på pakken, men erstatt vannet med buljongen og tilsett gurkmeie.
  6. Sil og skyll bønnene.. Tilsett dem i risen med vårløken når det gjenstår 2 minutter av koketiden.
  7. Server i Mini Tubs med ris og topping.