Brytebrød

Brytebrød
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget og perfekt tilbehør til supper

Ingredienser

  • 25 gr gjær
  • 1 dl youhurt naturell
  • 2 dl melk
  • 50 gr smør
  • 2 dl sammalt hvete, fint
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melk og yoghurt til det blir lunkent, og hell væsken over gjæren. Rør til alt er oppløst. Tilsett mykt smør og salt.
  2. Bland først i grovt mel, elt og arbeid inn hvetemelet til deigen blir smidig. Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen lett på et melet bakebord. Del i 12 like store biter, trill ut bollene og legg dem på bakepapir med ca 1 cm glippe. Da hever rundstykkene sammen i hverandre til et brytebrød. Sett rundstykkene til heving på et lunt sted i 30 minutter.
  4. Pensle med vann og pynt med dine favorittfrø; sesam, valmue, havregryn, solsikke, gresskarfrø – bruk gjerne forskjellige frø på rundstykkene.