Brunostknekk

Brunostknekk
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget konfekt er både gøy å lage, fantastisk å spise og perfekt å gi bort i julegave! Pass bare på å lage nok – disse får bein å gå på...

Ingredienser

  • 2 dl lys sirup
  • 2 ss smør
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl revet brunost
  • 0,5 dl finnhakkede mandler

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele med tykk bunn. Rør godt under oppkok, og la det koke i ca. 30-50 minutter på lav varme. Ta litt av karamellmassen og hell i ett glass kaldt vann etter 30 minutter. Hvis du kan forme den til en kule er den ferdig, ellers koker du litt til. Hell over i små former og strø over litt hakket mandel på hver karamell. Sett kaldt.