Bruchetta med avokadokrem og limemarinert laks

Bruchetta med avokadokrem og limemarinert laks
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
En vakker og smakfull rett til sommerbordet.

Ingredienser

  • 200 g frosne erter
  • 2 ts wasabi eller dijonsennep
  • 1 avocado
  • 0,5 Saft fra lime
  • Salt og pepper
  • 1 stk liten salmalaks
  • 1 chili finhakket
  • 1 stang sitrongress, knust og hakket
  • 1 stk skallet og saften av 1 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 bunt reddiker i tynne skiver
  • 5 skiver landbrød
  • ruccolasalat

Slik gjør du

  1. Miks erter, wasabi/sennep og avokado med stavmikser til grov krem. Smak til med lime, salt og pepper. Sett kaldt.
  2. Legg laksen i en ildfast form og ha over chili, sitrongress, limeskall og limesaft, soya og sesamolje. Stek den i ovnen på 180°C i cirka 15 minutter.
  3. Skjær reddikene tynt med ostehøvel og legg dem i kaldt vann så de blir sprø.
  4. Grill brødskivene i pannen eller på grillen.
  5. Smør kremen på nygrillet brød, topp med litt ruccolasalat, biter av laks og reddiker.
  6. Tips: Får du ikke tak i sitrongress, kan du bruke skallet fra 1 lime.