Blomkålsuppe

Blomkålsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

< 20 min
Ingenting er som hjemmelagde blomkålsuppe! Denne er kjempegod og enkel.

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 l vann
  • 1 ss salt
  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts muskat
  • 1 stort egg
  • 2 ss matfløte

Slik gjør du

  1. Kok blomkålen mør i vann med salt.
  2. Lag jevning av smør og mel og spe med blomkålkraften. La det koke i ca. 4 minutter.
  3. Tilsett fløte og muskat og gi suppen et nytt oppkok.
  4. Visp sammen egget og fløte i en bolle og hell den kokende suppen over i bollen under kraftig visping.
  5. Del opp blomkålen og legg det i suppen og server.