Bjørnebærmuffins

Bjørnebærmuffins
15 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Saftige muffins med bjørnebær, kardemomme og sitronkrem

Ingredienser

Bjørnebærmuffins

  • 2 stk egg
  • 1,5 dl sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 0,5 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl bjørnebær
  • 2 ts malt kardemomme

Sitronkrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss finrevet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker. Tilsett det smeltede smøret, mel, melk, bakepulver og kardemomme.
  2. Hell i bjørnebærene.
  3. Fordel røren i muffinsformer og stek midt i ovnen i 15-20 minutter på 180°C.
  4. Serveres lune med sitronkrem.
  5. Sitronkrem: Visp sammen kremfløte og sitronsaft, rør tilslutt inn sitronskallet.