Biffburger med balsamicoløk og coleslaw

Biffburger med balsamicoløk og coleslaw
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Hamburgere er enkel og deilig sommermat som hele familien liker.

Ingredienser

Biffburger

  • 4 stk biffer á 150 g
  • 4 stk ciabatta-rundstykker
  • 4 stk salatblader
  • salt
  • pepper

Balsamicoløk

  • 3 stk rødløk i skiver
  • 2 ss smør
  • 1,5 dl balsamicoeddik
  • sukker (litt)
  • salt
  • pepper

Coleslaw (kålsalat)

  • 4 dl hodekål, strimlet
  • 1 ts salt
  • 1 stk gulrot (stor) grovt revet
  • 1 stk eple, finrevet
  • 0,5 stk rødløk, finhakket
  • 1 dl majones
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 ts sennep, grov eller 1 ss ravigottesaus eller noen dråper Tabasco

Slik gjør du

  1. Stek biffene på grillen og krydre med salt og pepper.
  2. Del ciabattaene i to og ha på salatblad, coleslaw, hamburger og balsamicoløk.
  3. Balsamicoløk: La rødløkskivene surre i smør til de blir blank og myk. Tilsett balsamicoeddik (denne kan godt være rimelig i pris) og litt portvin, smak til med sukker. La det koke til du har en litt tykk saus, ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Coleslaw: Strimle kålen og dryss med salt og la den ligge ca 1 time, for å trekke ut væske og bli myk. Hell av overflødig væske. (saltet kan droppes om du ønsker sprøhet i coleslaw). Bland sammen kål, revet gulrot, eple og finhakket løk. Bland sammen majones og matyoghurt og smak til med sennep/ravigottesaus/tabasco og vend inn i grønnsakene.