Biff- og scampispyd med asiatisk salat

Biff- og scampispyd med asiatisk salat
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Surf & turf er virkelig det beste fra to verdener - Biff og scampi på samme spyd. Her har vi servert spydene med en deilig, sprø asiatisk salat.

Ingredienser

  • 600 g biff av ytrefilet storfe
  • 12 stk scampi, renset og kokt
  • 2 stk lime
  • 2 dl søt chilisaus
  • 8 stk grillspyd
  • 1 pk aspargesbønner (à 250 g)
  • 3 stk vårløk
  • 7 stk reddik
  • 0,5 pk ruccula
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 stk lime, saften

Slik gjør du

  1. Del ytrefilet i terninger, ca. 3 x 3 cm. Skjær lime i båter. Tre kjøtt, scampi og lime vekselvis på spyd.
  2. Kok bønner i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i isvann, da beholder de den fine grønnfargen.
  3. Skjær vårløk og reddik i skiver. Vask salat.
  4. Ha vårløk, reddik, bønner og salat i en bolle. Bland chilisaus og lime til en dressing, og hell over grønnsakene.
  5. Pensle spydene med chilisaus, og grill dem 3-4 minutter på hver side.
  6. Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre, bør de ligge i vann ca. 20 minutter før du bruker dem.