Berlinerkranser

Berlinerkranser
1 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • 1 stk hardkokt eggeplomme
  • 1 stk rå eggeplomme
  • 60 gr sukker
  • 125 gr romtemperert smør
  • 175 gr hvetemel
  • 1 stk lett pisket eggehvite
  • 1 dl perlesukker

Slik gjør du

  1. Mos de hardkokte eggeplommene ut i de rå eggeplommene. Tilsett sukkeret, og pisk det hele til eggedosis.
  2. Smuldre smøret i det meste av melet.
  3. Bland eggedosisen i. Rør ikke for mye, da kan deigen bli kort og vanskelig å trille. La deigen hvile i noen timer eller over natten på et kjølig sted.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Trill ut små deigemner om gangen til ca 8 mm tynne pølser. Del pølsene i 10–12 cm lengder, og form dem som kranser.
  5. Dypp kransene i eggehvite og ta dem så over i en skål med perlesukker. Legg kransene på smurt stekebrett. Stek i ca 10 minutter.
  6. 1 porsjon gir ca. 30 berlinerkranser