Bacalao

Bacalao
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Smakfull bacalao

Ingredienser

  • 800 g klippfisk (uten skinn og ben)
  • 800 g poteter
  • 2 stk løk
  • 1 glass soltørkede tomater (i olje)
  • 1 stk rød paprika (søt)
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2,5 stk pressede hvitløksbåter
  • 4 dl olivenolje
  • 1 klype kajennepepper eller chilipulver
  • 1 klype sort pepper

Slik gjør du

  1. Legg Klippfisken i vann (følg instruksen om utvanning på pakken!)
  2. Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, del opp soltørkede tomater, løk og paprika i ringer
  3. Forvell løk og paprika i rikelig med olivenolje (kan også bruke meierismør). Bland sammen tomater, tomatpure og hvitløk
  4. Ha halvparten av oljen i en kjele. Legg fisk, poteter og grønnsaker lagvis. Dryss ørlite kajennepepper på fiskebitene
  5. Fordel tomatblandingen som et lag midt i gryten (+ en del av oljen fra de soltørkede tomatene) og på toppen
  6. Hell over resten av oljen. La bacalaoen trekke under lokk og på svak varme i ca. 1 – 1,5 timer til potetskivene er ferdig kokt. Rist på kjelen av og til