Bacalao

Bacalao
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Smaksrik gryte med deilig torsk!

Ingredienser

  • 500 gr torsk/klippfisk
  • 600 gr poteter
  • 2 dl olivenolje
  • 2 stk store gule løk
  • 2 bokser med hakkede tomater
  • 1 stk rød paprika
  • 3 ss tomatpure
  • 3 stk tomater i tykke skiver
  • 2 stk buljongterninger (grønnsak/klar kjøttbuljong)
  • 1 ts kanel
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve persille
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i terninger, potetene og tomatene i skiver, og løken i ringer. Finhakk hvitløk.
  2. Bruk en mortel eller en flaskebunn og knus buljongen finmalt. Bland buljong, kanel, salt, pepper, hvitløk, knuste tomater og tomatpuré.
  3. Bruk en støpejernsgryte med lokk som er ildfast, og hell i halvparten av oljen. Legg fisk, poteter, løk og tomatblandingen i flere lag i gryten. Avslutt med grovt hakket paprika og resten av oljen. Stek i ovnen med lokk i 1,5 time på 200°C. Serveres med persille.