Appelsin-og sjokoladebundtkake

Appelsin-og sjokoladebundtkake
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Appelsin- og sjokoladebundtkake. Denne kaken er like god som den er vakker!

Ingredienser

  • 50 g kakao
  • 2,5 dl kokt vann
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 250 g mørk sjokolade
  • 250 g smør
  • 6 egg
  • 150 g sukker
  • 7,5 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ss mørk kaffe
  • 2 ss appelsinskall

Glasur

  • 40 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180° C. Smør kakeformen. Bruker du en bundtform må du smøre godt i alle kriker og kroker. Bruker du vanlig springform legger du i bakepapir i bunnen. Smelt sjokoladen i vannbad. Når den er glatt og jevn er den klar. I en egen bolle rører du sammen kakao og kokende vann med yoghurt. I en stor bolle visper du sukker og smør til det er luftig. Tilsett så et egg om gangen. Rør sammen mel, bakepulver, og appelsinskall og tilsett dette litt og litt. Rør forsiktig inn smeltet sjokolade, kaffe og kakaoblandingen. Rør godt og hell over i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl i 10-15 minutter før du tar den ut av formen og avkjøler på rist i minst en time.
  2. Kok opp fløten. Ta av platen og rør inn smør og sjokolade.Gjerne på veldig lav varme. Når sjokoladen er glatt og jevn heller du glasuren på den avkjølte kaka. Pynt med blomster, blader eller frukt.