SPAR vil redusere matsvinnet med Throw No More

– Du ser hvilke nedsatte varer butikken til enhver tid har i appen og kan enkelt stikke innom for å handle.

Det forteller markedssjef i SPAR, Martin Munthe-Kaas. Han er stolt av SPAR-kjedens nye samarbeid med Throw NMore, og gleder seg til å starte opp. 

– Vi har kommet i gang med tjenesten på 32 butikker og høster erfaringer derfra. Målet er at flest mulig SPAR-butikker skal være på løsningen i løpet av 2020, sier han. 

Du kan laste ned appen her for IOSog her for Android.

Throw No More er en app som viser deg hva din lokale dagligvarebutikk har til nedsatt pris på grunn av dato. Du får med andre ord oversikt over hva alle butikkene i nærheten av deg har og til hvilken pris. 

– Dette er vinn-vinn for både kunder, miljøet og butikk. Kundene sparer penger og samtidig reduseres matsvinnet, forteller Kurt Falch Stokke som er gründer av Throw No More.  

Håper mange vil ta i bruk appen
Hvert år kastes det rundt 385.000 tonn spiselig mat i Norge
, og Norge har forpliktet seg til å redusere dette med 50 % innen 2030. For å få til det må vi alle bidra. 

– Matsvinn er en stor utfordring for miljøet og noe vi ønsker å unngå i størst mulig grad, både ved å redusere svinnet i butikk, men også ved å hjelpe kundene våre til å redusere svinnet sitt hjemme, forklarer Munthe-Kaas. 

Allerede har over 125.000 varer blitt solgt via appen gjennom SPARs butikker. Det betyr at mer enn 33 tonn dagligvarer har blitt reddet.

Nå håper vi at enda flere SPAR-kunder vil laste ned Throw No More-appen og bruke den aktivt. Les mer på nettsiden til Throw No More.