SPAR Snarøya er nominert til pris

Kan vinne «Årets trebyggeri» for 2018!

24. august 2018 åpnet SPAR Snarøya i Bærum. Dette er kjedens første miljøbutikk og den representerer det ypperste av energisparing i norske dagligvarebutikker.

Det er stor stas for alle i SPAR at butikken nå er nominert til prisen for «Årets trebyggeri» i 2018, som deles ut i Oslo 3. april.

– Dette bygget er et viktig miljøprosjekt fra SPAR og et bidrag til NorgesGruppens ambisjon om å redusere klimagassutslippene. At det blir lagt merke til av byggebransjen er selvsagt veldig hyggelig, sier Ole Christian Fjeldheim, kjededirektør i SPAR.

SPAR Snarøya er valgt ut som en av tre nominerte til prisen som deles ut hvert år under Byggedagene.

– Juryen har vurdert 16 meget verdige bygg og kommet frem til at Kongsvinger ungdomsskole, Maskinparken TRE og SPAR Snarøya er medaljekandidater, forteller Per Skogstad i Treteknisk. 

Unikt bygg
Under byggingen av SPAR Snarøya var det et stort fokus på bruk av miljøvennlige materialer og mange innovative løsninger som er med på å redusere energiforbruk og CO2-avtrykket for bygget.

Taket består av kun trematerialer, og isolasjonen som brukes i taket har et lavere CO2-avtrykk enn vanlig isolasjon. I yttervegger er det brukt doble massivtrevegger, uten isolasjon. 

Du kan lese mer om bygget her

Summen av alle miljøtiltakene gjør at CO2-avtrykket til bygget reduseres med oppimot 60 %, noe som sammen med energitiltakene tilsvarer produksjonen av ti millioner plastposer (ref. klimagassregnskap fra Rambøll).