SPAR feirer 25 år i Norge

Investeringsviljen har aldri vært større og SPAR styrker sin posisjon som supermarked år for år og tar andeler, forteller kjededirektør Ole Christian Fjeldheim.

I år er det 25 år siden SPAR-kjeden etablerte seg i Norge. Kjeden ble stiftet av kjøpmenn i Nederland i 1932 for å møte konkurransen fra supermarkedkjeder. I dag er det SPAR-kjøpmenn over hele verden og SPAR-kjeden er verdens største med 12.500 butikker i 44 forskjellige land.

Bare i Norge er det nærmere 290 butikker fra SPAR Vigeland i Lindesnes i sør, til SPAR J. Nilsen i Berlevåg i nord. Våre kjøpmenn er opptatt av å gi deg den beste lokale handleopplevelsen og vi bryr oss om både det som skjer i butikken og det som skjer i lokalmiljøet rundt butikken. 

– Jeg er imponert over våre kjøpmenn og det arbeidet de legger ned hver dag, uke etter uke, måned etter måned. Vi har det beste fra to verdener; et godt, lokalt, tilpasset utvalg i kombinasjon med Norges råeste tilbud – hver uke, forteller kjededirektør Ole Christian Fjeldheim. 

Stolt kjøpmann i 24 år
Den første SPAR-butikken ble åpnet i Ørsta, 18. februar 1993. En av kjøpmennene som kom inn året etter og har vært med på reisen i 24 år er Lise Hanne Midtgaard ved SPAR Hurdal. Hun forteller at butikkdrift, som alt annet, har gjennomgått en massiv forandring på disse årene.

– Når jeg begynte fantes hverken mail eller mobiltelefon. Hver dag hentet du posten og satt klar med brevåpneren, minnes hun.

Lise Hanne Midtgaard var stolt av å bli en del av en landsdekkende kjede i 1994 og er like stolt i dag. 

– Vi er så mange dyktige kjøpmenn som brenner for SPAR og viser et stort engasjement for kjeden, det er noe av grunnen til at vi lykkes så godt, mener hun.

Hva gjør SPAR til SPAR?
Selv om mye har endret seg på 25 år er det noen ting som forblir slik de var i 1993. Da som nå er det service, lokale matvarer og et godt utvalg av ferskvarer og ferdiglaget mat som er SPARs hovedfokus. Og kjededirektør Ole Christian Fjeldheim ser lyst på fremtiden. 

– Jeg har stor tro på fremtiden for SPAR som det lokale supermarkedet, med høy grad av service, godt kremmerskap og lokal tilpasning. Vi er uten tvil landets mest folkelige supermarked. Jeg vil til slutt sende en stor gratulasjonshilsen og takk til alle kollegaer på servicekontor og regionskontor og ikke minst våre superdyktige kjøpmenn og alle SPAR-medarbeidere landet rundt. Det er akkurat dere som gjør SPAR til SPAR!, avslutter han. 

Bli med oss på feiringen av våre 25 år i Norge. Vi gleder oss til de neste 25 årene sammen med deg!