Nyhet! Nye småbrød hos SPAR

SPAR tilbyr en serie med småbrød for å legge til rette for mindre kasting av mat - nå er småbrødfamilien blitt utvidet med to nye medlemmer.

Den populære småbrødserien fra Bakehuset utvides nå med to spennnende nyheter: Proteinbrød og Speltbrød. Serien ble først lansert for 3 år siden og bestod da av fire formstekte brød med ulik grovhetsgrad: Engloff, Åkerbrød, Seterbrød og Skogbrød. 

Mindre matsvinn
En brødstørrelse som er bedre tilpasset mange forbrukeres daglige behov, er et lite, men viktig bidrag for å redusere matsvinn. Småbrødene er to tredjedeler av vanlig størrelse og gjørt at du kan kjøpe akkurat det du trenger uten å måtte kaste så mye. De veier rundt 500 gram i stedet for 750, og er litt kortere enn andre brød.

Tidligere har også brødpostene vært en kombinasjon av plast og papir, noe som har gjort avfallssorteringen vanskligere. Produktgruppesjef i Bakehuset, Nan Furu-Bolstad, forteller at ved å gå over til rene papirposer reduseres mengden plast som blir brukt til emballasje med 24 tonn i året, samtidig som det blir enklere for forbruker å sortere avfallet. 

Nordmenn kaster årlig over 35 millioner brød – flere enn 100 000 hver dag. Med våre minste brød er det lettere for en mindre husholdning å unngå unødvendig kasting av mat. 

Relatert innhold

Miljø og bærekraft hos SPAR

SPAR har, som del av NorgesGruppen, en langsiktig ambisjon om å være bærekraftig og bli klimanøytral. Det betyr at vi skal være i førersetet for miljøvennlig transport og forebygging av matsvinn, og lede an i utviklingen og tilbudet av miljøvennlige produkter.