Middag uten matsvinn

Vi har utfordret en av landets mest populære matbloggere til å lage en ukesmeny uten matsvinn.

NorgesGruppen, som SPAR er en del av, har utfordret Marit Røttingsnes Westlie – bedre kjent som matbloggeren Fru Timian – til å sette sammen en inspirerende ukesmeny fri for matsvinn.

Et av Fru Timians beste tips for å unngå matsvinn er god planlegging og en handledag i uken.

– Mitt forslag er å benytte seg av sesongens råvarer og sørge for at et utvalg tilbehør og grønnsaker er gjengangere i rettene. Hovedingrediensene kan du derimot variere, råder Marit. 

Menyen hun har laget i samarbeid med NorgesGruppen beskriver hun som nedpå, med enkle retter som passer for de fleste. Her kan du lese mer om prosjektet og finne alle oppskriftene.  

Hele Matnyttig-magasinet kan du lese her

Fru Timians råd for mindre svinn

  • Bruk sesongens råvarer og la de samme grønnsakene være gjengangere i rettene
  • Sjekk hva du har i kjøleskapet før du drar på butikken
  • Middagsrester kan bli veldig god matpakke-mat

En av rettene i ukesmenyen til Fru Timian er fiskefingre med hjemmelaget pommes frites og rømmedressing.