SPAR satser på Pantelotteriet

Ole Fjeldheim, SPAR (t.v.), og Sven Mollekleiv, Røde Kors, i samarbeid ved panteautomaten i SPAR.
Ole Fjeldheim, SPAR (t.v.), og Sven Mollekleiv, Røde Kors, i samarbeid ved panteautomaten i SPAR.

Nå kan du spille på Pantelotteriet hos SPAR. Over 120 SPAR-butikker har allerede fått Pantelotteriet på sine pantemaskiner. Overskuddet går til Røde Kors.

– SPAR har fulgt Pantelotteriet med stor interesse i flere år, sier kjededirektør Ole Fjeldheim i SPAR.

– Vi ser på det som en svært positiv aktivitet både for kundene, Røde Kors og for hver enkelt butikk. Alt i alt tror vi i SPAR at dette får flere til å pante mer og at vi dermed snakker om en miljøgevinst, sier Fjeldheim.

Pantelotteriet er lotteriet der tomme bokser og flasker brukes som innsats på panteautomater, med gevinster fra 100 kroner til 1 million. Siden oppstart i 2008 har hele 19 personer blitt pantemillionærer. 

Overskudd til Røde Kors

Overskuddet av lotteriet går til Røde Kors, og president Sven Mollekleiv er svært glad for den betydelige økningen av inntekter som innføringen hos SPAR-butikkene kommer til å innebære.

– For oss kommer dette til å bety flere millioner kroner ekstra hvert år, sier Mollekleiv. For Røde Kors har Pantelotteriet blitt en av hovedinntektene deres.

– Pengene bruker vi både nasjonalt og hos de lokale Røde Kors foreningene, og kommer til nytte enten det er til besøkstjenesten eller til innkjøp av en ny snøscooter, sier Mollekleiv.

Pantelotteriet drives av Norsk Pantelotteri AS, et selskap eid av Røde Kors og Olav Thon Gruppen. Lotteriet har konsesjon fra Statens Lotteritilsyn. Til nå har Røde Kors mottatt over 86 millioner fra spillet.

Les pressemelding fra pantelotteriet.no.