SPAR/EUROSPAR vil bare selge kjøttdeiger uten salt

SPAR/EUROSPAR ønsker å gjøre det enklere for kundene å spise sunnere. Snart vil vi bare tilby kundene våre kjøttdeiger og andre deigprodukter uten salt.

- Vi jobber for å utfase saltet i kjøtt- og karbonadedeiger i våre butikker og ønsker å være en bidragsyter til at SPAR-kundene spiser sunnere og får et sunnere kosthold, sier kjededirektør i SPAR/EUROSPAR, Ole Fjeldheim.

Nordmenn får i snitt i seg 10 gram salt per dag, over dobbelt så mye som anbefalt mengde. Det spises mye kjøttdeig i Norge, og dette alene bidrar til at saltforbruket er så høyt som det er.

- Kutter vi saltet i kjøttdeigen, fjerner vi en betydelig saltkilde. Dette er en enkel og effektiv måte å bidra til å redusere saltinntaket, sier Fjeldheim om tiltaket, som er i tråd med NorgesGruppens helse- og ernæringsstrategi.

Frisk satsning

At SPAR/EUROSPAR vil gjøre det enklere for kundene å spise sunnere vises også gjennom satsingen på frukt og grønt og satsingen på fersk fisk. SPAR/EUROSPAR har fått ny profil og avdelingen for frukt og grønt har økt i areal med 15-20 prosent. Det satses også aktivt på egne kjølere til friske bær, salatbarer og ferskpressede juicer, og butikker i ny profil har egen disk til fersk fisk. Gjennom brødserien NorgesBrød, eksklusivt i SPAR/EUROSPAR, tilbys kundene spennende og sunne varianter.

- Vi jobber aktivt for å være en pådriver til at kundene våre blir inspirert til å velge sunne alternativer og middager, sier Fjeldheim.