Nå får du saftige, smakfulle brød fra ditt lokale bakeri hos SPAR

Nå finner du en ny serie brød av høy kvalitet hos SPAR - som våre egne kjøpmenn har vært med på å utvikle. Prøv dem, du også!

Nå lanseres et helt nytt brødkonsept hos SPAR; og vi kaller det «1753». Det spiller på Bakehusets lange tradisjoner med å bake smakfulle og saftige brød med kvalitet – slik det er gjort i over 260 år. Serien er utviklet for og med SPARs egne kjøpmenn med bakgrunn i et ønske om en høykvalitetsserie i brødsortimentet.

Serien består av Havrebrød, Gulrotbrød og Rugbrød, hvor de to førstnevnte er halvgrove varianter. Rugbrødet er ekstra grovt med en grovhetsprosent på 78. Alle brødene bakes hver natt på ditt lokale Bakehuset-bakeri.

  • Gulrotbrød er et sammenbakt brød med sesamfrø som dekor. Dette er et saftig brød som inneholder 10 prosent gulrot.
  • Havrebrød er rundstekt og inneholder nærmere 18 prosent havre.
  • Rugbrød er sammenbakt og inneholder 20 prosent rug og 5,3 prosent potet.

Alle brødene passer ypperlig til både frokost, lunsj og kvelds -  til påsmurt i matpakken - eller til dine gjester.

Se etter denne nyheten i din lokale SPAR-butikk! 

Historisk tilbakeblikk:
Det startet i Bergen tirsdag den 8. mai 1753. Da åpnet Hans Kleinow Martens dørene til den gamle bakerigården han fikk av sin far, den tyske mesterbakeren Detlef Martens, og gjorde umiddelbar suksess med sine gode brød. Siden slo bakeribedriften seg sammen med andre bakeribedrifter, som for eksempel kjente Møllhausen i Oslo.
Etter hvert sluttet flere bakerier seg til. Trondheim, Molde, Nordfjordeid, Haugesund, Bryne, Lillesand, Larvik og Brumunddal, er sammen med Martens og Møllhausen det vi i dag kaller familien Bakehuset.
Bakehuset har tatt historien med oss inn i dagens bakeri. Det brukes ikke lenger vedovner, men brødet lages fortsatt på den samme måten det alltid er gjort. Det spiller ingen rolle om det er Havrebrød, Rugbrød eller Gulrotbrød – brødet må bakes ordentlig.
Deigen blandes, eltes, heves og stekes - slik det har blitt gjort av våre bakere siden 1753.