Frisk favoritt med mange muligheter

Blomkål egner seg like godt rå i en salat, som glovarm i en suppe.

August er sesong for blomkål i hele vårt landstrakte land. Hvis du ikke bruker blomkål til vanlig bør du absolutt teste det ut nå. Blomkålen er en takknemlig middagskomponent, som ikke er vanskelig å tilberede og som kan smaksettes på mange måter. 

I seg selv er blomkål mager kost, men mettende og fiberrik. Den kan nytes rå eller varmebehandlet. Om du velger å koke, steke eller bake den er opp til deg selv. 

Hvis du vil ha blomkålen i sentrum kan du koke et helt blomkålhode som du serverer med deilig hvit saus og stekt bacon, enkelt, men utrolig godt. Du kan også prøve å bytte ut potetmosen med blomkålmos, smak til med sjalottløk, selskapserter og chilli for ekstra smak.

Blomkål tåler mye smak og kan brukes i retter både fra det indiske, kinesiske og thai-inspirerte kjøkken. Vil du ha litt digg snacks på kvelden kan du lage en god dipp og ha rå blomkål til, eller gratinere blomkål med ost i ovnen. 

Norske råvarer, som du kan nyte, finner du hos SPAR. Mer om grønnsaker og når de er i sesong kan du lese hos Bama

Relatert innhold

La salaten spille hovedrollen

La deg inspirere av årstiden og la salaten spille hovedrollen på middagsbordet.

5 oppskrifter med poteten i fokus

La deg inspirere av sesonges beste råvarer.