Tid for ost

Høsten har meldt sin ankomst og det er tid for innekos med venner og familie. Et ostefat er perfekt å servere når du har besøk.

Et ostefat er lett å tilberede, også smaker det jo veldig godt! Ost kan både serveres som dessert og middag, avhengig av hvilket tilbehør du velger. Det anbefales ca.125 g ost til dessert og ca. 250 g ost dersom det serveres som et eget måltid. På SPAR og EUROSPAR har vi et bredt utvalg av ost og de ansatte gir deg gjerne tips og råd.

Hvilken ost skal jeg velge?

Det finnes en rekke oster å velge blant og derfor kan det være vanskelig å vite hvilken ost man skal gå for. Et ostefat bør inneholde oster fra de "ulike familiene”. Nedenfor finner du en artikkel om ostefamiliene.

Tilbehør

Et ostefat bør bestå av variert tilbehør. Deriblant et utvalg av kjeks. Du kan velge salte, krydrede eller nøytrale kjeks, avhengig av hva du foretrekker. Videre kan du servere bagetter og brød. Annet anbefalt tilbehør er paprika, druer, melon og stangselleri. Honning og marmelade gir også en god smaksopplevelse sammen med ost. Dersom du ønsker å ta ostefatet til et nytt nivå kan du prøve deg på følgende:

Relatert innhold