Tid for ost

Høsten har meldt sin ankomst og det er tid for innekos med venner og familie. Et ostefat er perfekt å servere når du har besøk.

Et ostefat er lett å tilberede, også smaker det jo veldig godt! Ost kan både serveres som dessert og middag, avhengig av hvilket tilbehør du velger. Det anbefales ca.125 g ost til dessert og ca. 250 g ost dersom det serveres som et eget måltid. På SPAR og EUROSPAR har vi et bredt utvalg av ost og de ansatte gir deg gjerne tips og råd.

Hvilken ost skal jeg velge?
Det finnes en rekke oster å velge blant og derfor kan det være vanskelig å vite hvilken ost man skal gå for. Et ostefat bør inneholde oster fra de "ulike familiene”. 

Her kan du lese om de ulike ostefamiliene

Tilbehør
Et ostefat bør bestå av variert tilbehør. Mange nordmenn er raske til å finne frem kjeksen til ostefatet, men vi anbefaler at du heller satser på godt brød og knekkebrød. Et deilig foccacia, et müslibrød eller rundstykker med urter eller valnøtter er deilig tilbehør til osten.

Hvis du skal drikke god vin til osten er det lurt å tenke på at tilbehøret bør ikke bør være rått, det vil ødelegge for vinen opp mot osten. Skal du nyte vin sammen med osten bør du derfor satse på marmelader, bakt paprika og honningglaserte nøtter som tilbehør.

Hvis du ikke skal nyte osten sammen med vin er rå paprika, druer, melon og stangselleri ypperlig tilbehør.

Dersom du ønsker å ta ostefatet til et nytt nivå kan du prøve deg på å varme en hel ost i ovnen slik at den blir myk og deilig. Det er ikke vanskelig, og smaker fantastisk!

Relatert innhold