Fisk på grillen

Mange kvier seg for å grille fisk, men det er enklere enn du kanskje tror. Matolje og aluminiumsfolie er gode hjelpere for et vellykket resultat.

Gode tips til god fisk på grillen:

  • Det enkleste er å bruke fet og mellomfet fisk som ørret, laks, steinbit og makrell. Disse kan du legge rett på grillristen, men begynn med skinnsiden ned. Husk å pensle fisken med litt olje først. Det kan også være lurt å legge litt smurt aluminiumsfolie under fiskestykkene.

  • Nå finner du dessuten smarte løsninger i frysedisken: Fiskefileter i aluminiumsbakker som bare skal tines og settes rett på grillen eller i ovnen.

  • Mager fisk som torsk, sei og hyse, griller du best på dobbel grillrist eller i aluminiumsfolie. Fiskeskivene blir ekstra saftige og smakfulle hvis de får trekke i en marinade i ca. 1 time før grilling.